SOOJ - Tichelstraat 50 - 1015 KT Amsterdam - 020-3302017 - Tichelsooj@outlook.com - www.sooj.nl
beeldraam webdesign
Activiteit: Cora & Company
Cora & Company

ansichtkaart CORATRIO 8119 copyCora & Company: Cora Hollema tenorsax en zang, Lionel Jacobs bas, Walther deGraaff gitaar.

Zondag 27 jan 15.00 uur, zaal open om 14.30

 

Tijdloos entertainment uit het Amerikaanse swingrepertoire, aangevuld met Hollandse‘evergreens’.

 

 

Biografie: Cora & Company

 

Tenorsaxofoniste en zangeres Cora Hollema keert terug bij haar oude liefde: een kleineformatie met swingende liedjes in de stijl van o.a. Billie Holiday en Ella Fitzgerald onderstreept door de diepe klank van de tenorsax. Ook oude charmante Nederlandse liedjes, zoals "Weet je nog wel die avond in de regen" en "Aan de Amsterdamse grachten" zijn aan hetrepertoire toegevoegd.

 

Na jarenlange ervaring bij o.a. Alice in Dixieland, Rosa King, caraïbische formaties enverschillende bigbands groeide weer het verlangen naar het combo Cora & Company waarmee ze sinds 1987 enkele jaren op vele festivals succes boekte.

 

Bassist Lionel Jacobs, o.a. bekend van diverse theatertours met zangeres Ruth Jacott, is haarvaste begeleider. Deze stuwende kracht op contrabas en basgitaar raakt naast straight aheadjazz ook de latin touch met zijn roots in Suriname en Curacao.

 

Gitarist Walther de Graaff is ook weer van de partij. Hij speelde bij Hans Dulfer, Rinus Groeneveld, Frits Katee e.v.a. en is tevens docent aan het conservatorium  in Haarlem.

 

(nb. de gitarist op de foto is niet Walther de Graaff)Zondag 27 januari vanaf 15:00 uur